Regeneratief leiderschap (2daagse) - volzet

Regenerating business nature’s way 

In de natuur is duurzaamheid het bijproduct van regeneratieve waardecreatie.  
De planeet gezonder, vitaler en rijker achterlaten blijkt de enige garantie tot langdurig succes in een continue veranderende wereld. Dit is een heel andere kijk op duurzaamheid want het verschuift de focus van het verkleinen van negatieve impact naar het genereren van positieve impact.  
Terwijl duurzaamheid uitgaat van het oplossen van problemen (projectmatig, probleemgestuurd, korte termijn), gaat het bij regeneratie om het tot bloei laten komen van het evolutie-potentieel (ontwikkelingsgericht, essentie, lange termijn). We zijn namelijk gebouwd om te evolueren, om meer te worden en meer te kunnen. Onze organisaties zitten echter vaak nog vastgeroest in een oude logica en structuur die niet langer geschikt is om snel te schakelen in de snel veranderende wereld.  

Wat houdt ons tegen?  

Het wordt meer en meer duidelijk dat we een andere vorm van intelligentie en een andere wijze van waardecreatie nodig hebben om de uitdagingen van vandaag effectief aan te pakken.  
Business-as-usual werkt niet meer, onze gezondheid en die van de planeet gaan snel achteruit. De stress op alle systemen, sociaal, economisch en ecologisch, neemt toe en leiders moeten zich vaak heruitvinden. 
Uit het recentste VN-klimaatrapport leren we dat we ons moeten voorbereiden op dat onvoorstelbare en chaotische. Maar hoe doe je dat? Hoe bereid je je voor op het ondenkbare? Welke vorm van leiderschap is nodig in een klimaat dat steeds onstabieler en chaotischer wordt?

In deze tweedaagse introductie “Regeneratief leiderschap” nemen Jill Peeters en Leen Gorissen je mee de natuur in. Om echt out-of-the-box te denken, want de natuur verhoogt niet alleen onze gezondheid, maar ook onze cognitieve en creatieve vaardigheden. Maar ook om te exploreren wat we van de natuur kunnen leren om onze organisaties en businessmodellen regeneratief te maken. De natuur ontwerpt, produceert en organiseert al 3,8 miljard jaar circulair en zonder uitputting, vervuiling en degradatie. Wat houdt ons tegen om radicaal in te zetten op natuurlijke intelligentie (N.I.) om oplossingen te ontwikkelen voor de uitdagingen van deze tijd?

“Going against the ways in which life works is inherently inefficient. It costs energy, resources, health and spirit.” 

Leen Gorissen, PhD in Biology, Centre4NI 

Voor wie? 

Leiders en managers van bedrijven (van kmo’s tot multinationals, uit alle sectoren) die invloed hebben op de duurzaamheidsstrategie van hun organisatie. 

Wanneer? 

10 en 11 oktober 2022 


Programma  

10/10 DAG 1 (start voorzien om 9u) 

Introductie in N.I. 

Hoe werken complexe natuurlijke systemen? 

Hoe organiseert de natuur veerkracht, robuustheid en aanpassing? 

Hoe werkt regeneratie? 

Wat kunnen wij hieruit leren? 

Hoe kunnen deze inzichten nieuwe organisatievormen en businessmodellen inspireren? 

Op zoek naar de verbinding, binnen en buiten de systemen? En hoe werkt dat bij de mens? 

11/10 DAG 2 (einde voorzien om 17u) 

Introductie tot regeneratieve waardecreatie 

Wat is een regeneratieve mindset en hoe bereik je dat? 

Hoe creëer je een regeneratieve cultuur? 

Wat houdt een regeneratief businessmodel tegen en waarom? 

Wat is er nodig om regeneratief waarde te generen? 


Prijs 

2-daagse met 1 overnachting, vol pension: 1195 euro (excl btw) 

Over de facilitatoren 

Jill Peeters is weervrouw en werkt steeds meer op weerbaarheid. Ze introduceert de deelnemers in de complexiteit van systeem Aarde, de schoonheid en chaos in de atmosfeer. Inspiratie en regeneratie staan centraal.  

Leen Gorissen is transitiedeskundige en duurzaamheidsexpert. Als PhD in de biologie werkt ze rond natuurlijke intelligentie (NI) en regeneratie. Ze neemt je mee in de wondere wereld van flora, fauna en funga en wat we van deze overlevingskampioenen kunnen leren qua innovatie, waardecreatie en change management. 

Paul Sercu is een pionier in de verwetenschappelijking, de inhoudelijke invulling en vernieuwing van de methode die de ruimte geeft aan de zelf-herstellende processen. Hij is osteopaat, fasciatherapeut en oprichter van de Body Mind Academy.  

Francis Maselis is onze Master of Ceremony. 

Waar?

In de toplocatie Le Garde Chasse in het hartje van de Ardennen  
Rue du Moulin, 1*, B-6987 Jupille-sur-Ourthe (Rendeux)  

Voor een optimale leerervaring laten we maximaal 20 deelnemers toe. 

“Ik zie de chaos in het weersysteem alleen maar toenemen. Hoogtijd om te investeren in onze weerbaarheid.” 

Jill Peeters  


Inschrijven

De inschrijvingen zijn gesloten.

Next
Next

Jill Peeters keert terug naar VTM en HLN voor meer dan weer